درباره كتاب 'خانم گرترودبل در خاورمیانه':
شاید اگر کشورهای استعمارگر آفریقا چهرهای مثل گرترود بل داشتند کشورهای آفریقایی را با خطکش تقسیم نمیکردند! چرا که بل نشان داد در مورد خاورمیانه بسیار هوشمندانهتر عمل کرده است. درست همانگونه که استانلی مود فاتح بینالنهرین بود، گرترود بل نیز خالق عراق است. اگر کشور ملک فیصل از فرازونشیب روزگار در صفحهی تاریخ جان به در برد، نتیجهی نبوغ، دانش، نفوذ و آرمانگرایی عملی تعدیلشده با موقعشناسی صادقانهی او بوده است.
گرترود بل؛ نویسنده، گردشگر، وزیر مختار، باستانشناس و نقشهنگار، یکی از سرشناسترین زنانی است که پس از رویکارآمدن ملکه ویکتوریا در انگلستان ظهور کرد. در سن هفده سالگی وارد دانشگاه آکسفورد شد و در سال بعد با کسب رتبهی اول فارغالتحصیل شد. او اولین دانشآموختهی زن در دانشگاه آکسفورد بود که سال 1882 برای دیدن داییاش سِر فرانک لاسیلیس که وزیر مختار انگلستان در ایران بود به تهران سفر کرد. این نقطهی آغاز شیفتگیاش به خاور نزدیک بود که تا آخر عمر با او ماندو یکی از ثمرههای آن ترجمههای ظریف او از حافظ به انگلیسی بود. (برگرفته از توضیحات پشت جلد کتاب)
کتاب مجموعه نوشتههایی است که نویسنده در سال 1917 برای نشریهای با نام "بولتن عربی" (َArab Bulletin) نوشته است. این نشریه از قرار یک بولتن اطلاعاتی بوده که توسط بخشی از وزارت امور خارجه انگلستان که با هدف هماهنگسازی شورش اعراب علیه دولت عثمانی فعالیت میکرده، منتشر میشده است.