بخريد و بخوانيد ...
موج
اطلاعات كتاب در سایت آمازون

موج

(The Wave)
نویسنده: مورتون رو (Morton Rhue (Todd Strasser))
ترجمه: ناصر زاهدی
ناشر: پیدایش
سال نشر: 1398 (چاپ 2)
قیمت: 23000 تومان
تعداد صفحات: 228 صفحه
شابك: 978-964-349-572-5
تعداد كسانی كه تاكنون كتاب را دریافت كرده‌اند: 35 نفر
امتیاز كتاب: امتيازي كه كتاب از كاربران جيره‌كتاب گرفته  (4.67 امتیاز با رای 3 نفر)

امتیاز شما به این كتاب: شما هنوز به این كتاب امتیاز نداده‌اید

درباره كتاب 'موج':

در جنگ جهانی دوم میلیون‌ها نفر کشته شدند، میلیون‌ها نفر آواره گشتند و میلیون‌ها نفر مجروح شدند. همه‌ی این افراد قربانی تعصب، جهالت و خودخواهی یک تن (آدولف هیتلر) بودند. اما چگونه یک نفر با ابزاری به نام شستشوی مغزی می‌تواند جهانی را به آتش و خون بکشد؟
رمان "موج" با بیان حوادثی کاملا واقعی و قابل باور این حادثه نفرت‌انگیز را بررسی و تحلیل می‌کند. (برگرفته از توضیحات پشت جلد کتاب)
بن راس، معلم یک دبیرستان در زمان معاصر تصمیم می‌گیرد تا برای آشنا کردن شاگردانش با وقایع تاریخی که در آلمان نازی اتفاق افتاد و موجب بروز فاشیسم در این کشور و شروع جنگ جهانی دوم شد، "آزمایشی اجتماعی" را در کلاس به اجرا بگذارد. او با تعریف یکسری دستورات انضباطی بچه‌ها را به روشی که آلمان‌ها در حزب نازی تشکل یافتند، سازماندهی کرد. اما به مرور سیر وقایع بگونه‌ای پیش رفت که کنترل اوضاع از دست آقای راس هم خارج شد و "حزب جدید" در مدرسه تبدیل به یک عامل اعمال قدرت و فشار بر روی دانش‌آموزان شد ...
داستان کتاب با این جملات آغاز می‌شود:
"لاوری ساندرز در دفتر هیئت تحریریه‌ی مجله دبیرستان گوردون نشسته بود و بالای خودکارش را می‌جوید. او دختری زیبا با موهایی به رنگ قهوه‌ای روشن بود که همیشه لبخندی بر گوشه‌ی لب داشت. لبخندی که فقط زمانی از صورتش محو می‌شد که یا هیجان‌زده بود و یا داشت بالای خودکارش را می‌جوید و این کار را او این اواخر بیشتر و بیشتر انجام می‌داد. در میان خودکارهایش دیگر خودکاری نبود که انتهایش کاملا جویده و از فرم افتاده نشده باشد. به هر جهت این کار باز هم خیلی بهتر از کشیدن سیگار بود.
لاوری به دور و برش در دفتر کوچک نگاهی انداخت. میزهای تحریر، ماشین‌های تایپ و انبوه صفحات نقاشی شده اتاق را پر کرده بود. در واقع می‌بایستی که در این لحظه پشت هر ماشین تحریر یکی نشسته و مشغول نوشتن مقاله‌ای برای مجله مدرسه به نام "محصول" باشد. همچنین طراحان و نقاشان مجله نیز می‌بایستی در این لحظه بر روی میزهای طراحی خم شده باشند تا طرح مجله بعدی را بریزند. اما جز لاوری هیچ‌کس در اتاق نبود. مشکل آنجا بود که آن روز، روزی زیبا و هوای بیرون خوب و روح‌پرور بود ..."

نظر كسانی كه كتاب را خوانده‌اند:

 نرگس نبوی:  با سلام و سپاس از انتخاب مناسب کتاب موج که به نظر انتخاب درخوری است، هرچند حال و هوای نوجوانی این کتاب با تجارب من از دانش‌آموزانم به عنوان نوجوان، قدری فاصله دارد اما با حال و هوای روزهای نوجوانی خودم بیشتر تناسب دارد. از خواندن آن لذت بردم.

 محمد* حاجی علیزاده:  به نظر من با این که این رمان در ظاهر برای نوجوانان نوشته شده برای بزرگسالان نیز ارزش مطالعه را دارد. نویسنده به نحو زیبایی آفات کانالیزه شدن و استفاده‌ی ابزاری از افراد در یک سیستم را بیان می‌کند. بسیاری از آنچه را که در این رمان خواندم در زندگی اجتماعی خودم به عینه دیده و تجربه کرده بودم و شخصیت‌های این رمان برای من مابهازای بیرونی داشتند و تا چند روز تحت تاثیر این رمان قرار گرفته بودم. به عنوان مثال تبدیل فردی دست و پا چلفتی که از چرخاندن یک لامپ درسر پیچ عاجز است به فردی دیکتاتور که با بادی گارد جابجا می‌شود، از سکه افتادن شهرت و محبوبیت شخصیت‌های تحصیل‌کرده و پیشرفته و دور برداشتن پخمه‌هایی که روزی از عهده‌ی شانه زدن به موی خود و یا مرتب کردن لباس‌های خود عاجز بودند و اتفاقاً در نقطه‌ی عطف زمانی نمایش فیلم جنایت‌های نازی‌ها در خواب بوده، از بین رفتن عشق و محبت تحت تاثیر بها دادن به قدرت‌گرایی در صحنه‌ای که بن راس شخصیت اصلی داستان فراموش می‌کند مثل هر شب همسرش را قبل از رفتن به رختخواب ببوسد و البته در نهایت پیروزی عشق و محبت بر سیستم قدرت در صحنه‌ای که دیوید لاوری را در آغوش می‌گیرد و از عمل خشونت‌آمیز خود در چند لحظه‌ی قبلش که به خاطر موج مرتکب شد معذرت‌خواهی می‌کند و همین سر آغازی می‌شود برای اتحاد و یک‌دلی علیه موج یا همان سیستم قدرت. البته نقد وبررسی این رمان جای کار زیادی دارد که در این مقال نمی‌گنجد. با این حال متاسفانه یکی از ضعف‌های مشهود این کتاب، ترجمه‌ی ظاهراً وفادار به متن آن است که با توجه به گذشت زمان قدری به مشکل افزوده شده مثل استفاده از لغت‌های "السّاعه" و "طیّاره" که امروزه در زبان فارسی کاربرد فراوانی ندارند و یا شرح و توضیح دادن بعضی از واژه‌ها که امروزه در زبان فارسی شناخته شده و متداول هستند و نیازی به تعریف آنها در پاورقی نیست مثل "کفش اسکیت".