شناسنامه محصول
نخستین تجربه استعمار غربی در ایران (مجموعه تاریخ با غرغرهای اضافه - کتاب سوم)

نخستین تجربه استعمار غربی در ایران (مجموعه تاریخ با غرغرهای اضافه - کتاب سوم)

نویسنده: علی اصغر سیدآبادی (تصویرگر: رودابه خائف) 
ناشر: آفرینگان
سال نشر: 1392 (چاپ 1)
قیمت: 3500 تومان
تعداد صفحات: 70 صفحه
شابك: 978-964-7694-82-7
امتیاز كتاب: امتيازي كه كتاب از كاربران جيره‌كتاب گرفته  (تاكنون امتیازی به این كتاب داده نشده)

امتیاز شما به این كتاب: شما هنوز به این كتاب امتیاز نداده‌اید

درباره كتاب 'نخستین تجربه استعمار غربی در ایران (مجموعه تاریخ با غرغرهای اضافه - کتاب سوم)':

مجموعه تاریخ با غرغرهای اضافه مروری است بر تاریخ ایران به زبانی ساده و آمیخته با شوخی و طنز. این مجموعه تاریخ ایران را با نگاهی انتقادی و روایتی جذاب بازخوانی می‌کند. با این‌که این کتاب برای نوجوانان نوشته شده، اما برای همه دوستداران تاریخ ایران خواندنی است.

کتاب سوم این مجموعه که یکی از شکست‌های بزرگ ایرانیان را تبیین می‌کند، با حمله اسکندر مقدونی به ایران آغاز می‌شود و با توضیح نخستین حکومت سراسری بیگانه در ایران ادامه می‌یابد و سپس به دوره اشکانی، دوره‌ای که ایرانیان دوباره حکومت خود را به دست گرفته‌اند، می‌رسد. (برگرفته از توضیحات پشت جلد کتاب)

فصل اول کتاب با این جملات آغاز می‌شود:

"هنوز که هنوز است در برخی کتاب‌های درسی اروپایی حمله اسکندر به ایران طوری مطرح می‌شود، انگار جنگی میان جهان متمدن و جهان غیرمتمدن بوده است. اگر اسکندر را جهانگشایی بزرگ بنامند که سرزمین‌های بسیاری را تسخیر کرد، حرفی نیست. حتی اگر بگویند شخصی چون ارسطو معلمش بوده یا از آرزوی او برای گسترش علوم یونانی بگویند، باز هم حرفی نیست.

اگر او را - که تخت‌جمشید را به‌راحتی برای تفریح و خوشگذرانی آتش زد - نماینده دنیای متمدن بدانند و ایران را سرزمینی غیرمتمدن، این سخن کمی عجیب است که البته این سخن عجیب مدام در کتاب‌های تاریخ‌نویسان غربی تکرار می‌شود.

شاید یکی از مهم‌ترین دلایلی که چنین ادعایی را باطل می‌کند، سرنوشت میراث اسکندر مقدونی باشد. اسکندر در برابر ایرانیان رفتاری دوگانه داشت. از یک سو برای جلب رضایت آنان خود را جانشین داریوش سوم - آخرین پادشاه هخامنشی - خواند و با زنان ایرانی ازدواج کرد. از سوی دیگر در سرزمین ایران شهرهای یونانی‌نشین تاسیس کرد ..."

تاكنون كسی درباره این كتاب نظری ثبت نكرده است!