شناسنامه محصول
جامعه‌شناسی خودمانی

جامعه‌شناسی خودمانی

نویسنده: حسن نراقی 
ناشر: اختران
سال نشر: 1398 (چاپ 32)
قیمت: 18000 تومان
تعداد صفحات: 155 صفحه
شابك: 978-964-93170-3-1
تعداد كسانی كه تاكنون كتاب را دریافت كرده‌اند: 95 نفر
امتیاز كتاب: امتيازي كه كتاب از كاربران جيره‌كتاب گرفته  (3.8 امتیاز با رای 10 نفر)

امتیاز شما به این كتاب: شما هنوز به این كتاب امتیاز نداده‌اید

درباره كتاب 'جامعه‌شناسی خودمانی':

نویسنده در فصل‌های مختلف کتاب به زبانی ساده و همه‌فهم به بررسی خصوصیات اجتماعی ایرانیان می‌پردازد. عنوان فصل‌های کتاب گویای زاویه مورد بررسی نویسنده است:
- ایرانیان و توهم دائمی توطئه
- حقیقت‌گریزی و پنهان‌کاری ما
- ریاکاری و فرصت‌طلبی ما
- بی‌برنامگی ما
- احساساتی بودن و شعارزدگی ما
- مسئولیت‌ناپذیری ما و …
فصل "با تاریخ بیگانه‌ایم" با این جملات آغاز می‌شود:
"یکی از دردهای مملکت این است که حتی تحصیل‌کرده‌هایمان خیلی با تاریخ میانه خوبی ندارند (اگر یادتان باشد در دوره‌های دبیرستان هم نه تاریخ و نه معلم تاریخ معمولا جدی گرفته نمی‌شدند.) مسخره‌تر از این نمی‌شود که یک نفر به اصطلاح مدعی، یک نفر تحصیل‌کرده، نداند از دو یا سه نسل قبلش پدرش کیست؟
یادش به خیر در زنگی‌آباد کرمان، شبی میهمان مرد دانای بی‌ادعایی بودم به نام آقای اسدالله زنگی‌آبادی، می‌گفت آمار بگیرید از این جمعیتی که در این مملکت هستند من نمی‌گویم از روستایی‌ها، بی‌سوادها، از بی‌ادعاها، از همین طبقه‌ی مدعی و تحصیل‌کرده، از استادهای دانشگاه که قاعدتا باید علمدار فرهنگ این جامعه باشند، تا معلمش، مهندسش، دبیرش، یک آمار سرانگشتی بگیرید و ببینید چه درصدی از همین خانواده‌های دستچین به اصطلاح "شجره‌نامه" دارند؛ این را کم نگیرید فاجعه است ..."

نظر كسانی كه كتاب را خوانده‌اند:

 محمدصادق بيات:  یک شبه خوندمش ... دوباره هم خوندمش ... هی هر روز یه چند ورقی از
اون رو می‌خونم به همه توصیه می‌کنم خوندنش رو …
نگرشی خوب بوجود میاره نسبت به جامعه خودمون

 مريم سمندري معطوف:  نکته‌ای که در این کتاب برجسته شده، تاکید بر خصلتهای فردیست که در سطح جامعه همه‌گیر شدن ... برای اینکه بفهمیم دلیل مشکلاتِ جامعه ایرانی چیست ابتدا باید بپذیریم که چه مشکلاتی داریم و ما چگونه هستیم و بعد تحقیق کنیم ما چگونه ما شدیم و بعد در پی درمان باشیم ... این کتاب لیستی از این کژرفتاریها و دلایلی برای اثباتشون رو مطرح کرده ... فکر می‌کنم همه‌ی ما حداقل یکبار باید این کتاب رو بخونیم ... نثر روانی داره، خوندن و درک کردنش برای هر فردی با هر میزان سواد ممکنه ...

 رضا ترابي:  خیلی کوتاه و خلاصه: بی‌دلیل این کتاب 22بار تجدید چاپ نشد.

 فرح گلدوست:  وقتي كتاب جامعه‌ شناسي خودماني را مي‌خواندم به ياد مقاله‌اي افتادم كه مدتي پيش از "مصطفي ملكيان" در روزنامه اعتماد ملي خوانده بودم، با عنوان "بيست عامل عقب ماندگي ايرانيان" كه او هم عادات بد و مشكلات اجتماعي ايرانيان را به زبان ساده و غير رسمي بازگو مي‌كند. پيشنهاد مي‌كنم شما هم بخوانيد، بنظر مي‌رسد نگاه او فراتر از نراقي به مسائل ايرانيان باشد. ------------------------------------------------ گزارش سخنراني مصطفي ملكيان با عنوان "بيست عامل عقب ماندگي ايرانيان" - روزنامه اعتماد ملي پنجشنبه 25 خرداد 85 ، شماره 107

 بنفشه بامداد:  نویسنده به قدری از صفات زشت و ناشایست ایرانی‌ها (که انگار تمام صفات ایرانی‌ها را تشکیل می‌دهد) به تنگ آمده‌اند که حتی ارزش‌های ما را به بی‌ارزشی تعبیر کرده‌اند. ایشان "تمام" مسائل و مشکلات موجود در "کل" تاریخ ایران اعم از سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ... را بدون در نظر گرفتن سایر شرایط دخیل ناشی از این صفات دانسته‌اند. به نظر من (به عنوان یک خواننده‌ی مبتدی و بی‌ادعا) این کتاب نظرات شخصی نویسنده بدون پایه و اساس علمی و تحقیقاتی می‌باشد که مطالب آن بر دل نمی‌نشیند. تک ستاره‌ای هم که به این کتاب دادم به خاطر اشعار زیبایی است که در ابتدای هر فصل آورده شده است.