بخريد و بخوانيد ...
ریاضیات لعنتی (آلیس در سرزمین اعداد)

ریاضیات لعنتی (آلیس در سرزمین اعداد)

نویسنده: کارلو فرابتی 
ترجمه: لیلا مینایی
ناشر: فاطمی
سال نشر: 1402 (چاپ 6)
قیمت: 90000 تومان
تعداد صفحات: 71 صفحه
شابك: 978-964-318-661-6
تعداد كسانی كه تاكنون كتاب را دریافت كرده‌اند: 6 نفر
امتیاز كتاب: امتيازي كه كتاب از كاربران جيره‌كتاب گرفته  (5 امتیاز با رای 1 نفر)

امتیاز شما به این كتاب: شما هنوز به این كتاب امتیاز نداده‌اید

درباره كتاب 'ریاضیات لعنتی (آلیس در سرزمین اعداد)':

آلیس از ریاضی متنفر است و خیال می‌کند ریاضی به هیچ دردی نمی‌خورد، تا اینکه روزی با آدم عجیب‌وغریبی به نام لوئیس کارول آشنا می‌شود که او را با خود به سرزمین اعداد می‌برد. در این سفر شگفت‌انگیز، اتفاق‌هایی باورنکردنی برای آلیس رخ می‌دهد، مثلا به هیولای هزارتو برمی‌خورد، به جنگ اعدادِ درخت‌مانند وارد می‌شود و ... (برگرفته از توضیحات پشت جلد کتاب)

فصل اول کتاب با این جملات آغاز می‌شود:

"آلیس روی نیمکت پارکِ نزدیک خانه‌شان نشسته بود. کتاب و دفتری روی پایش بود و خودکاری هم در دستش. آفتاب درخشانی می‌تابید و چهچهه پرنده‌ها روز را دلپذیر می‌کرد. اما آلیس زیاد دل‌ودماغ نداشت، چون باید تکالیف مدرسه‌اش را می‌نوشت.

با صدای بلند غر زد: "اَه! ریاضی لعنتی! چرا به جای اینکه بروم بازی کنم یا بنشینم کتاب هیجان‌انگیزی بخوانم، باید وقتم را با این عدد و رقم‌های مسخره تلف کنم؟ ریاضی به هیچ دردی نمی‌خورد!"

انگار آلیس با این حرفش وردی خوانده بود، چون در همان لحظه از لابه‌لای بوته‌های کنار نیمکت موجود عجیب‌وغریبی بیرون آمد: مردی لاغر و بلندقد، با چهره‌ای غمگین و لباس از مد افتاده و قدیمی. آلیس با خودش فکر کرد که انگار این آدم تازه از توی تصویرهای یکی از کتاب‌های کهنه چارلز دیکنز درامده است، از همان کتاب‌هایی که توی خانه مادربزرگش دیده بود.

مرد با نگرانی پرسید: "درست شنیدم دخترجان؟ گفتی ریاضی به هیچ دردی نمی‌خورد؟"

"بله، همین را گفتم. شما که باشی؟ نکند از آن مردهایی هستی که توی پارک مزاحم دخترها می‌شوند؟"

"تا منظورت از مزاحمت چه باشد. اگر آن‌طور که از غرولندهایت فهمیدم تا این حد از ریاضی متنفری، پس احتمالا بودنِ یک ریاضی‌دان در کنارت اسمش مزاحمت است."

"تو واقعا ریاضی‌دانی؟ بیشتر شبیه شاعرهایی هستی که راه می‌روند و گل‌های مینا را توی دست‌شان پرپر می‌کنند."

"البته شاعر هم هستم."

"جدا؟ پس یکی از شعرهایت را برایم بخوان ببینم." ..."

نظر كسانی كه كتاب را خوانده‌اند:

 سميرا بزرگي: 

این که یه نفر که ریاضی‌خونده، اهل ادبیات و نوشتن باشه، برای من اصلا عجیب نیست اما برای خیلی‌ها عجیبه! این کتاب رو یه ریاضی‌دان نوشته که علاوه بر نویسندگی، فیلمنامه هم می‌نویسه و منتقد هم هست!

کتاب خیلی خوبیه؛ به نظرم برای دانش‌آموزان متوسطه اول به بعد کتاب مفیدیه؛ حتی برای معلم‌های ریاضی هم می‌تونه کتاب مفیدی باشه؛ برای تدریس و انتقال بهتر مفاهیم. اگه یه بزرگسالی هستید که ریاضی دوست دارید( یا ندارید) و همیشه فکر کردید، اون همه مفاهیم انتزاعی که خوندید، به چه دردی می‌خوره؛ شاید این کتاب که به زبان ساده مفاهیم پایه‌ای ریاضی رو توضیح داده براتون جالب باشه؛ هر چند یه جاهایی از کتاب مثل توضیح جبر و معادله، فکر نمی‌کنم برای کسی که از معادله چیزی سردرنمیاره، مفید باشه! کتاب ترجمه سلیسی داره و مشخصه ویراستار خوبی هم داشته.

این کتاب، یه توصیفات تصویری داره که خیلی جالبه؛ به نظرم اگر یه کارگردان کاردرست، ازش فیلم یا انیمیشن بسازه، یه اثر جالب و ماندگار بشه، مثل آلیس در سرزمین عجایب که خیلی‌هامون دوستش داشتیم و داریم.