درباره كتاب 'زورخانه در ایران (از ایران چه میدانم؟ - 104)':
مجموعه "از ایران چه میدانم؟"، با رویکردی دایرهالمعارفگونه تلاش میکند تا در هرمجلد خود اطلاعاتی جامع درباره یک موضوع مرتبط با "ایران" در اختیار خواننده خود قرار دهد.
در فصلهای مختلف این کتاب درباره این موضوعها میخوانیم: "درآمدی بر پیدایش و جایگاه زورخانه"، "پهلوانی در ایرانزمین"، "هویت ایرانی و اسلامی در ورزش زورخانه"، "زورخانه از دوره صفویه تا نوگرایی در ورزش"، "بنا: آیین و ساختار در زورخانه"، "روند و آهنگ ورزش باستانی"، "نوگرایی و جهانی شدن ورزشهای زورخانهای".
فصل اول کتاب با این جملات آغاز میشود:
"محدودیت مستندات تاریخی درباره زورخانه و ورزش باستانی، نویسندگان تاریخ زورخانه را بر آن داشته است تا بیشتر بر روایات شفاهی و فرهنگ نانوشته تکیه کنند؛ اما این امر، گاه تدوین تاریخچههای غیرعلمی و غیرمستند را در پی داشته است. از دیگر سو یدک کشیدن عنوان باستانی، اسطورهپردازی و حماسهگرایی، باعث شده تا اهل زورخانه و باستانیکاران، همواره به تاریخهای روایی و شخصیتهای غیرواقعی بپردازند، همچنانکه منحصر کردن این ورزش به دوران اسلامی و بخشهای خاصی از ایران و عدم توجه به بنیانهای کهن و مشترک فرهنگی و ایرانی آن، آگاهانه یا ناآگاهانه، سردرگمیهای تحقیقی دوچندانی را به دنبال داشته است ..."