درباره كتاب 'چرا ملتها شکست میخورند؟':
کتاب به پرسشی پاسخ میدهد که قرنها متخصصان را درمانده کرده است. چرا برخی کشورها ثروتمند و برخی دیگر فقیرند و به واسطه ثروت و فقر، سلامتی و بیماری، غذا و قحطی از یکدیگر مجزا میشوند؟
آیا این امر ناشی از فرهنگ، آب و هوا یا جغرافیا است؟ شاید جهل و غفلت از سیاستهای صحیح علت ناکامیها است؟ مطلقا خیر. هیچ یک از این عوامل قطعی یا محتوم نیستند. از اینکه بگذریم، چگونه توضیح دهیم که چرا بتسوانا تبدیل به یکی از کشورهایی شده است که سریعترین رشدها را در جهان دارند، در حالی که سایر کشورهای آفریقایی همچون زیمباوه، کنگو و سیرالئون در ورطه فقر و خشونت گرفتار آمدهاند؟
نویسندگان کتاب قاطعانه نشان میدهند که این نهادهای اقتصادی و سیاسی ساخته دست بشرند که شالوده موفقیت اقتصادی (یا فقدان آن) را میسازند. آنها بر مبنای پانزده سال مطالعه بر روی منابع اصلی به شواهد تاریخی فوقالعادهای از امپراطوری رم، دولت-شهرهای مایا و نیز دوران قرون وسطی، اتحادیه جماهیر شوروی و آفریقا نظم میبخشند تا نظریه اقتصاد سیاسی تازهای بنا کنند که ارتباطی وسیع با پرسشهای سترگ امروزین دارد. (برگرفته از توضیحات پشت جلد کتاب)
فصل اول کتاب با این جملات آغاز میشود:
"شهر "نوگالس" با حصاری از سیم خاردار به دو نیم تقسیم شده است. اگر در کنار حصار بایستید و به شمال بنگرید، "نوگالس آریزونا" را خواهید دید که در بخش سانتاکروز واقع شده است. در آنجا درآمد متوسط خانوارها سیهزار دلار در سال است. بیشتر نوجوانان به مدرسه میروند و اکثر بزرگسالان تا پایان مقطع متوسطه تحصیل کردهاند. با وجود تمام بحثهایی که مردم در مورد کاستیهای نظام سلامت در آمریکا دارند، آنها بهطور نسبی سالماند و براساس معیارهای جهانی در سطح بالایی از امید به زندگی به سر میبرند. بسیاری از اهالی شهر بالای 65 سال سن دارند و از بیمه پزشکی سالمندان برخوردارند. این تنها یک مورد از خدمات فراوانی است که دولت فراهم آوردن آنها را بر خود لازم میداند؛ خدماتی از قبیل تامین برق، تلفن، سیستم فاضلاب، بهداشت عمومی، شبکه راههایی که نوگالس را به دیگر شهرهای منطقه و بقیه آمریکا متصل میکند و نیز قوانین و نظمی که اهمیت خاص خود را دارد ..."