بخريد و بخوانيد ...
زنان نامرئی: افشای سوگیری داده‌ها در دنیایی طراحی شده برای مردان
اطلاعات كتاب در سایت آمازون

زنان نامرئی: افشای سوگیری داده‌ها در دنیایی طراحی شده برای مردان

(Invisible Women: Data Bias in a World Designed for Men)
نویسنده: کرولاین کریادو-پرز ( Caroline Criado Perez)
ترجمه: نرگس حسن‌لی
ناشر: برج
سال نشر: 1402 (چاپ 8)
قیمت: 285000 تومان
تعداد صفحات: 384 صفحه
شابك: 978-622-7280-05-0
امتیاز كتاب: امتيازي كه كتاب از كاربران جيره‌كتاب گرفته  (تاكنون امتیازی به این كتاب داده نشده)

امتیاز شما به این كتاب: شما هنوز به این كتاب امتیاز نداده‌اید

درباره كتاب 'زنان نامرئی: افشای سوگیری داده‌ها در دنیایی طراحی شده برای مردان':

در هنوز بر همان پاشنه می‌چرخد، زنان همچنان همان "جنس دوم" دوبووار هستند. این زیرگونه‌ی مردان بودن خطراتی در پی دارد که نمی‌توان چشم به روی آن‌ها بست. در دنیایی که برای مردان طراحی شده هنوز هم داده‌ها مردانه هستند، از مراقبت‌های پزشکی تا آموزش و سیاست، و بدیهی است که ما هم با تکیه بر داده‌ها و اعداد، برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری می‌کنیم، برنامه‌ریزی مردانه! کتاب حاضر آینه‌ی تمام‌نمایی است از چگونگی طراحی دنیای اطراف ما براساس پیش‌فرض‌ها و داده‌های مردانه. شکاف جنسیتی و نادیده‌گرفتن زنان در داده‌های ابتدایی بیشتر وقت‌ها عمدی نیست، اما نتیجه‌ی حاصل از آن به تبعیض سیستماتیکی علیه زنان ختم می‌شود و زنان برای عبور از این پیش‌داوری‌ها هزینه‌های روانی و جسمی و مالی بسیاری باید پرداخت کنند. (برگرفته از توضیحات پشت جلد کتاب)

در بخشی از پیش‌گفتار کتاب می‌خوانیم:

"... دغدغه‌های مختص زنان که مردان به حساب نمی‌آورند حوزه‌های متنوعی را دربرمی‌گیرد، ولی در ادامه متوجه خواهید شد که مدام سه مضمون تکرار می‌شود: بدن زنانه، مسئولیت مراقبتی بی‌مزد زنان و خشونت مذکر علیه زنان. این مسائل چنان اهمیتی دارند که سروکله‌شان تقریبا در تمام بخش‌های زندگی ما پیدا می‌شود و بر تجربیات ما از هر چیزی، از حمل‌ونقل عمومی گرفته تا سیاست، در محل کار و در اتاق عمل تاثیر می‌گذارد. اما مردان فراموششان می‌کنند، چون مردان بدن زنانه ندارند. آن‌ها، همان‌طور که خواهیم دید، فقط کسری از کار بی‌مزد زنان را انجام می‌دهند. آن‌ها هم مجبورند با خشونت مذکر دست‌وپنجه نرم کنند، اما این خشونت به شیوه‌ای متفاوت با خشونتِ پیش روی زنان تجلی می‌یابد. پس این تفاوت‌ها همچنان نادیده گرفته می‌شوند و ما همچنان به‌نحوی پیش می‌رویم که انگار بدن مردانه و تجربه‌ی زیست متناظرش خنثاجنسیت است. این نوعی تبعیض علیه زنان است.

در سراسر این کتاب ارجاعاتی به جنس و جنسیت دارم. منظور من از "جنس" ویژگی‌های زیستی است که مشخص می‌کنند آیا افراد مذکرند یا مونث. XX و XY. منظورم از "جنسیت" معانی اجتماعی است که به این واقعیت‌های زیستی منتسب می‌کنیم؛ شیوه‌ای که با زنان به‌خاطر مونث پنداشته‌شدنشان رفتار می‌شود. یکی‌شان [جنسیت] ساخته‌ی دست انسان است، اما هر دو [جنس و جنسیت] واقعی هستند. و هر دو پیامدهای مهمی برای زنان دارند، چون این دنیای ساخته‌شده با داده‌های مردانه را هدایت می‌کنند ..."

تاكنون كسی درباره این كتاب نظری ثبت نكرده است!