بخريد و بخوانيد ...
خواندنی‌های نوباوگان ایران: کتاب کودک و نوجوان در نوشته‌های عصر قاجار
اطلاعات كتاب در سایت آمازون

خواندنی‌های نوباوگان ایران: کتاب کودک و نوجوان در نوشته‌های عصر قاجار

نویسنده: (به کوشش و گزینش) سیدعلی کاشفی خوانساری (Seyed Ali Kashefi Khansari)
ناشر: جهان کتاب
سال نشر: 1400 (چاپ 1)
قیمت: 200000 تومان
تعداد صفحات: 176 صفحه
شابك: 978-600-8967-47-7
تعداد كسانی كه تاكنون كتاب را دریافت كرده‌اند: 2 نفر
امتیاز كتاب: امتيازي كه كتاب از كاربران جيره‌كتاب گرفته  (تاكنون امتیازی به این كتاب داده نشده)

امتیاز شما به این كتاب: شما هنوز به این كتاب امتیاز نداده‌اید

درباره كتاب 'خواندنی‌های نوباوگان ایران: کتاب کودک و نوجوان در نوشته‌های عصر قاجار':

کتاب گزیده‌ای است از صدها نوشته مختلف در زمینه کودکان و تعلیم و تربیت ایشان که از میان نشریات و کتب دوره قاجار فراهم آمده

کودکان و تعلیم و تربیت ایشان از دیرباز یکی از دغدغه‌های اصلی اندیشه‌مندان بوده‌اند ...

در دوره قاجار و پس از مواجهه ایرانیان با پیشرفت‌ها و دستاوردهای تمدن غرب این موضوع به یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های نخبگان جامعه بدل شد. کمتر روشنفکر یا نظریه‌پرداز ایرانی را می‌توان یافت که در آن دوره به مسائل کودکان و چگونگی علم‌آموزی ایشان و یا دور نگاه‌داشتن آن‌ها از رسوم و تعالیم خرافی و غیرعلمی حرفی نزده باشد. در میان راه‌های رهایی از عقب‌ماندگی و الزامات علم‌آموزی کودکان، حرف‌ها و اخبار مرتبط با کتاب کودک هم دیده می‌شود.

مطالبی که می‌توان آن‌ها را نخستین نمونه‌های نقد و تحلیل و مباحث نظری درباره ادبیات کودک در میان آثار چاپی ایرانی محسوب کرد ...

کتابی که در دست دارید گزیده و حصه‌ای است از صدها نوشته مختلف در این زمینه که از میان نشریات و کتب دوره قاجار فراهم آمده. (برگرفته از توضیحات پشت جلد کتاب)

در بخش دوره مظفری کتاب، به قلم محمدحسین فروغی برگرفته از روزنامه تربیت آمده:

"کتاب مستطاب سفر هشتاد روزه دور دنیا متعلق به شرکت طبع کتب این اوقات از طبع خارج شده؛ جلد کرده‌اند و در دو محل به فروش می‌رسد. یکی در حجره کتاب‌فروشی عالی‌جاه، میرزا عبدالرحیم که در اول خیابان لاله‌زار در مقابل مغازه توکو واقع است؛ دیگر در دکان عزت‌همراه، استاد اسمعیل صحاف مخصوص دارالطباعه مبارکه نزدیک درِ الماسیه و قیمت آن دوازده هزار [دینار] می‌باشد. چون این کتاب تاکنون چاپ نشده و از مولفات جدیده است و نوع آن نیز در میان ما معمول نبوده، باید ذهن‌ها را مسبوق ساخت و قدری به معرفی این تالیف منیف پرداخت. لهذا گوید:

کتاب سفر هشتاد روزه دور دنیا از مصنفات مسیو ژول ورن، مصنف فاضل فرانسه می‌باشد و این مرد خیرخواه یکی از آن دانشمندان است که محض انسان‌دوستی و منش آدمیت مطالب علمیه را به فهم عوام نزدیک نموده و می‌نمایند تا خاص و عام را با مه‌طلعتان شبستانِ معرفت و گلرخان بوستانِ فضل پیوند آشنایی دهند و منت بر سر شهری و روستایی نهند مگر دل‌ها رفته‌رفته به معارف مایل گردد و غبن و فهم نادانی و جهل زایل شود و شک نیست که ذائقه بعد از آن‌که فی‌الجمله از طعم و حلاوت طعامی چرب و شیرین لذت برد، طالب زیادتی باشد ..."

تاكنون كسی درباره این كتاب نظری ثبت نكرده است!