بخريد و بخوانيد ...
هم‌سفر با هرودوت
اطلاعات كتاب در سایت آمازون

هم‌سفر با هرودوت

(Travels with Herodotus)
نویسنده: ریشارت کاپوشچینسکی (ریشارد کاپوشینسکی) (Ryszard Kapuscinski)
ترجمه: آرش طهماسبی
ناشر: نشر خوب
سال نشر: 1403 (چاپ 3)
قیمت: 320000 تومان
تعداد صفحات: 311 صفحه
شابك: 978-622-742-552-9
تعداد كسانی كه تاكنون كتاب را دریافت كرده‌اند: 7 نفر
امتیاز كتاب: امتيازي كه كتاب از كاربران جيره‌كتاب گرفته  (تاكنون امتیازی به این كتاب داده نشده)

امتیاز شما به این كتاب: شما هنوز به این كتاب امتیاز نداده‌اید

درباره كتاب 'هم‌سفر با هرودوت':

در دهه 1950 ریشارت کاپوشچینسکی بعد از اتمام تحصیلات دانشگاهی‌اش به‌عنوان خبرنگار برون‌مرزی روزنامه "اشتاندار موآدیش" مشغول به کار شد. او در کنار بازدید از چندین کشور در قاره آفریقا چون مصر، لیبی و بعضی از کشورهای آفریقای غربی به هند، چین و ایران رفت و در طول این سفرها نسخه‌ای از کتاب "تواریخ" هرودوت را با خود داشت. کاپوشچینسکی در این کتاب تلاش می‌کند از پیچیدگی‌ها و رویدادهایی که در دیدار از هر محیط تازه با آن‌ها روبه‌رو می‌شود، رمزگشایی کند و در این مسیر "تواریخ" همچون راهنمای گردشگری به یاری او می‌آید و حضور اثیری هرودوت به‌سان ویرژیل برای دانته، وی را هدایت می‌کند.

کتاب شرح این ماجراها و توازی آن‌ها با رویدادهایی است که هزاران سال قبل روی داده است. با بستن این کتاب این‌طور به‌نظر خواهد آمد که به‌رغم پیشرفت‌های شگرف بشر در طول تکامل تمدن، گویی برخی عناصر این تمدن نه تغییر یافته‌اند و نه تغییر خواهند یافت. (برگرفته از توضیحات پشت جلد کتاب)

فصل اول کتاب با این جملات آغاز می‌شود:

"پیش از آنکه هرودوت سفرش را آغاز کند، مسیرهای سنگلاخی را درنوردد، با کشتی به دل دریا بزند، سوار بر اسب از میان سرزمین‌های وحشی آسیا عبور کند؛ پیش از آنکه با سکاهای بدگمان روبه‌رو شود، عجایب بابل را کشف کند و در دل اسرار نیل فرورود؛ و پیش از آنکه یک‌صد مکان مختلف را زیرپا بگذارد و هزار رویداد باورناپذیر را ببیند، لحظه‌ای در کلاس یونان باستان پروفسور بیژونسکا-مالویست ظاهر می‌شود که هفته‌ای دوبار برای دانشجویان سال اولی در دانشکده تاریخ دانشگاه ورشو برگزار می‌شود. لحظه‌ای ظاهر و به‌سرعت ناپدید می‌شود. کاملا ناپدید می‌شود، چنان‌که سال‌ها بعد، وقتی لابه‌لای یادداشت‌هایم از آن کلاس می‌گردم، نامی از او نمی‌یابم. آیسخولوس و پریکلس، سافو و سقراط، هراکلیتوس و افلاطون، از همه خبری هست جز هرودوت. و بااین‌حال، با دقت از صحبت‌های استاد یادداشت برمی‌داشتیم. این یادداشت‌ها تنها منبع دانش و اطلاعات ما بودند. جنگ [جهانی دوم] شش سال قبلش به پایان رسیده و شهر در خرابه‌هایش لمیده بود. کتابخانه‌ها همه سوخته بودند و هیچ کتاب درسی نداشتیم، درست‌تر بگویم: هیچ کتابی نداشتیم ..."

تاكنون كسی درباره این كتاب نظری ثبت نكرده است!