درباره كتاب 'حیات سری اعداد: مباحثی درباره نگرش و طرز فکر ریاضیدانان':
این کتاب چشمهای ما را به روی لذتهای ریاضیات میگشاید و ما را با بخش غریب، ولی جذاب آن آشنا میکند. کتاب با تقسیم ریاضیات به قسمتهای متعدد، به جنبه مطبوع تاریخی ناشناخته، جذاب و وسیع نظر میافکند و پژوهشگران علم ریاضی را معرفی میکند؛ برخی از مهمترین حدس و گمانهای حل نشده را توضیح میدهد و مسائل و معماهایی را که در حال حاضر حل شدهاند، تشریح مینماید. (برگرفته از توضیحات پشت جلد کتاب)
فصل اول کتاب با این جملات آغاز میشود:
"در اوایل سال 2004 پدیدهای رخ داد که طی یک قرن فقط چهار بار اتفاق میافتد؛ در ماه فوریه پنج یکشنبه وجود داشت. چنین اتفاقی تنها میتواند هر هفت کبیسه یک بار دیده شود، یعنی هر 28 سال یک بار. آخرین باری که این اتفاق افتاد، در سال 1976 بود و دفعه بعدی هم سال 2032 خواهد بود.
سالهای کبیسه برای عدهای عجیب هستند. منجمان اظهار داشتهاند که زمان بین دو اعتدال بهاری 365 روز و 5 ساعت و 48 دقیقه و 46 ثانیه، یا 365/242199 روز است، که تقریبا برابر 365/25 روز میباشد. البته این تقریب نسبتا خوبی است و در میانه قرن اول میلادی، ژولیوس سزار تقویمی را ارائه داد که از آن پس به نام خود وی شناخته شد. بعد از هر سه سال، که هر کدام 365 روز دارند، باید یک سال کبیسه بیاید که یک روز بیشتر دارد. طی هزار و پانصد سال بعدی، سالها به طور متوسط 365/25 روز دارند ..."