بخريد و بخوانيد ...
خاطرات شازده حمام، جلد اول و دوم

خاطرات شازده حمام، جلد اول و دوم

نویسنده: محمدحسین پاپلی یزدی 
ناشر: پاپلی
سال نشر: 1402 (چاپ 46)
قیمت: 240000 تومان
تعداد صفحات: 632 صفحه
شابك: 978-600-90745-6-3
تعداد كسانی كه تاكنون كتاب را دریافت كرده‌اند: 3 نفر
امتیاز كتاب: امتيازي كه كتاب از كاربران جيره‌كتاب گرفته  (4.67 امتیاز با رای 3 نفر)

امتیاز شما به این كتاب: شما هنوز به این كتاب امتیاز نداده‌اید

درباره كتاب 'خاطرات شازده حمام، جلد اول و دوم':

مجموعه‌ای از خاطرات دوران کودکی و نوجوانی یکی از اهالی شهر یزد که به حال و هوای این شهر و مردمش در حوالی سال‌های 1330 تا 1340 هجری شمسی می‌پردازد.

اطلاعات بیشتر درباره این کتاب را می‌توانید اینجا و اینجا و اینجا و اینجا و اینجا بیابید.
مطالب کتاب با این جملات آغاز می‌شود:
"اولین خاطره روشنی که به یاد می‌آورم در حدود سال 1332 اتفاق افتاد. فاطمه 9-8 ساله دخترک مهاجر از دهات رفسنجان بود که پدر و مادرش مرده بودند و خاله‌اش که کارگر کارخانه اقبال یزد بود او را بزرگ می‌کرد. آن‌ها در اتاق محقر و کوچک اجاره‌ای در خانه‌ای از نوع خانه ننه قمر زندگی می‌کردند و روزگار را با فقر به‌سر می‌بردند.
فاطمه کبوتر همسایه را کشته بود. فاطمه که معمولا گرسنه بود کله یکی از کبوتران دست‌آموز همسایه را کنده بود، پرهایش را هم کنده بود اما بدون آن که شکمش را خالی کند، همین طور درسته آن را در دیگ گذاشته و پخته بود. به‌طوری که وقتی خاله‌اش از کارخانه آمده بود تمام محتوای دیگ را در چاه ریخته بود و فاطمه گریه‌کنان گفته بود بعد از مدت‌ها می‌خواسته گوشت بخورد و به‌اصطلاح شکمی از عزا درآورد. خاله‌اش هم او را کتک زده بود که چرا کبوتر مردم را گرفتی، حالا که گرفتی چرا کشتی، حالا که می‌خواستی بکشی چرا کله‌اش را کندی که حرام شود و حالا که پختی چرا با شکم پر پختی که نشود خورد ..."

نظر كسانی كه كتاب را خوانده‌اند:

 احمد محمدی:  مطالعه این کتاب نه تنها برایم لذت‌بخش بود، بلکه تصور من را هم نسبت به خیلی مسائل عوض کرد. تصویری واقعی در مورد آن دوره بر خلاف تصویر ارائه شده اکثر سریالهای تلویزیونی. شازده حمام خاطرات دکتر پاپلی در دو دهه 30 و 40 بوده و خیلی از مشکلات مالی، فرهنگی و همچنین استثمار و فساد جامعه را به خوبی به تصویر می‎کشد و از دل هر کدام از 4 جلد این كتاب امکان تولید یک فصل سریال تلویزیونی کامل و تماشایی وجود دارد.
قلم نویسنده بسیار روان و شیوا است. سایه‌هایی از امید، فقر و آرزو؛ اجزای جدانشدنی زندگی ما. شرح حال آدم‌هایی که خیلی از ما دور نیستند، بسیار بسیار بسیار توصیه می‌کنم بخوانیدش.

 بنفشه بامداد:  خاطرات کتاب فقط در مورد فقر و فلاکت غیرقابل تصور آدم‌هاست. به نظرم کتاب برای یزدی‌ها و کسانی که با یزد آشنایی دارند جذابیت بیشتری داشته باشد. داستان‌ها بسیار دردناک و تامل‌برانگیز هستند. مهمترین سوالی که ذهن من را درگیر کرده است و پاسخ آن را در کتاب ندیدم این است که، تعداد انگشت‌شماری از این مردم بیچاره که بر حسب اتفاق به نون و نوایی رسیده‌اند چرا در جهت آباد کردن روستا و محل زندگی خود اقدام نکرده‌اند و تمام مال و منال به دست آمده و راه‌های پیشرفت را منحصر به خود و خانواده‌‌ی خود کرده‌اند؟؟؟