درباره كتاب 'ما کجا آباد، مسائل امروز در عصر جهانی':
این کتاب اثری است آسانفهم و بدون هیچیک از پیچیدگیهایی که این روزها در طرح مسائل روزگار ما، و در بسیاری از آثار، بیدلیل باب شده است. اثری است که نه خطاب به خواص، بلکه برای فهمیدن همگان نوشته شده است، و از این رو شاید بتواند مبنایی باشد برای بحث و گفتگوهای همگانیتر، با کاربردهای مختلف و به ویژه مناسب برای آن دسته از خوانندگانی که میخواهند مسائل در هم تنیده جهان پرمشکل امروز را در کلیت آن ببینند. نه به صورت شاخهشاخه، جدا از هم و بیارتباط به هم؛ در عین حال اثری است مسئولانه، با نگاهی انسانمحورانه و پایبند به حفظ حرمت بشر، آن هم در روزگاری که از هر سو و به انگیزههای سودجویانه و خودکامانه، به ساحت آدمی تعدی و به شان و حیثیت او تعرض میشود ... (برگرفته از یادداشت مترجم کتاب)
نویسنده در فصلهای مختلف کتاب به مسائلی همچون "ملیگرایی و قومیت"، "ارتش و تدارکات نظامی"، "بازارها و مصرفکنندگان"، "کودکان و آموزش"، "بزه و کیفر"، "کار و بازی"، "امور و مناسبات جنسی" و "جهان و ناحیه" پرداخته است.
فصل اول کتاب با این جملات آغاز میشود:
"ناکجاآبادگروی این روزها واژه تقریبا چرکی است. باید اینطور باشد. این واژه از دو واژه یونانی (یو تپس) گرفته شده که به معنای "ناکجا" (=هیچجا / هیچستان) است، و بر "چیزی در آسمان" دلالت میکند، جز آنکه ناکجاآباد راهحل برای چیزی است که هنوز هم باور کردن آن دشوارتر است: چیزی اینجا و اکنون.
هنوز میلیونها تن از مردم سراسر جهان هستند که دستکم با بخشی از وجود خود برای ایمان داشتن بهگونهای بهشت درآینده، آمادگی دارند. بمبگذاران انتحاری را در این دسته میتوان جای داد، زیرا به نظر میرسد که بیشتر آنها باور دارند قربانیانشان راهی جهنماند، حال آنکه جایگاه خودشان به یقین در بهشت است ..."