بخريد و بخوانيد ...
نشت نشا (جستاری در پدیده‌ی فرار مغزها)

نشت نشا (جستاری در پدیده‌ی فرار مغزها)

نویسنده: رضا امیرخانی (Reza Amirkhani)
ناشر: قدیانی
سال نشر: 1399 (چاپ 27)
قیمت: 30000 تومان
تعداد صفحات: 104 صفحه
شابك: 978-964-536-603-0
تعداد كسانی كه تاكنون كتاب را دریافت كرده‌اند: 16 نفر
امتیاز كتاب: امتيازي كه كتاب از كاربران جيره‌كتاب گرفته  (3 امتیاز با رای 3 نفر)

امتیاز شما به این كتاب: شما هنوز به این كتاب امتیاز نداده‌اید

درباره كتاب 'نشت نشا (جستاری در پدیده‌ی فرار مغزها)':

چاپ اول کتاب در سال 1383 منتشر شده. مشابه کتاب دیگر نویسنده، "نفحات نفت"، این یکی هم به بررسی و مرور یک پدیده اجتماعی از منظر او، و البته با نثر خاص خودش، می‌پردازد.
در بخشی از پیش‌درآمد کتاب چنین آمده:
"... "نشت نشا" را معادلی گرفته‌ام برای پدیده‌ی مهاجرت نخبه‌گان یا فرار مغزها. تعبیر فرار را هیچ‌گاه نپسندیده‌ام. فرار، بار معنایی تندی دارد. خیلی تندتر از مسافرت قانونی بر و بچه‌ها. از آن‌طرف نخبه‌گان را نیز تعریف جامع و مانعی نمی‌دانم برای آن‌ها که می‌روند. همه‌ی آن‌ها که می‌روند در نخبه‌گی یعنی نخبه بودن مشترک نیستند …
البته ملانقطی اگر خوب نگاه کنیم درمی‌یابیم که نخبه‌گان جمعی است با ادات نادرست؛ همان‌‌گونه که نخبه‌گی مصدری است نادرست. در زبان فارسی جمع بستن لغات عربی با بعضی ادات جمع فارسی را درست می‌دانیم و مشکلی هم ایجاد نمی‌شود. اما گان از ادات جمع نیست اصالتا! در زنده‌گان، مرده‌گان و امثال آن‌ها باز هم ادات جمع همان الف و نون فارسی هستند. گاف در حقیقت عضو کلمه‌ی زندگ و مردگ پهلوی (با تلفظی بین کاف و گاف) بوده است. های غیر ملفوظ زنده‌ی فارسی که عوض گاف نشسته است با تای گرد - تای وحدت نخبه‌ی عربی - از بیخ متفاوت است. نخبه، نخبگ که نبوده است. بگذریم که جدانویسی را از ضرورت‌های زمان و مکان اخذ کرده‌ایم که گرفتار همین ملانقطی‌بازی‌ها و افاضات فضائل نشویم! ..."

اطلاعات بیشتر درباره این کتاب را می‌توانید اینجا بیابید.

نظر كسانی كه كتاب را خوانده‌اند:

 عليرضا (ماني) دواتگران:  کتاب بیش از آن که نگاهی موشکافانه و دیدی تحقیقی به پدیده‌ی فرار مغزها داشته باشد، مجموعه‌ای از چند مقاله‌ی پراکنده است. هر چند که نویسنده در پاره‌ای موارد به نکات جالبی در خصوص این پدیده و علتهای آن اشاره کرده، اما به طرز عجیبی هیچ اشاره‌ای به یکی از بزرگترین و شاید حتی مهمترین "چرا"های گستردگی فرار مغزها در بین جوانان ایرانی، که همان شرایط سیاسی-اجتماعی کشور و دانشگاه‌های آن می‌باشد نداشته. هیچ جای کتاب به این اشاره نشده که اگر فضای سیاسی کشور بازتر می‌بود، اگر به دانشجوی ایرانی بابت آرایش مو و لباس گیر نمی‌دادند، اگر دانشجوی کشور را ستاره‌دار نمی‌کردند، اگر ...