بخريد و بخوانيد ...
آرمان ایرانشهر: گزیده‌ای از مقالات حسین کاظم‌زاده ایرانشهر
اطلاعات كتاب در سایت آمازون

آرمان ایرانشهر: گزیده‌ای از مقالات حسین کاظم‌زاده ایرانشهر

نویسنده: (به کوشش و گزینش) محمدمهدی مقیمی‌زاده 
ناشر: جهان کتاب
سال نشر: 1401 (چاپ 2)
قیمت: 70000 تومان
تعداد صفحات: 135 صفحه
شابك: 978-600-8967-49-1
امتیاز كتاب: امتيازي كه كتاب از كاربران جيره‌كتاب گرفته  (تاكنون امتیازی به این كتاب داده نشده)

امتیاز شما به این كتاب: شما هنوز به این كتاب امتیاز نداده‌اید

درباره كتاب 'آرمان ایرانشهر: گزیده‌ای از مقالات حسین کاظم‌زاده ایرانشهر':

مقالاتی که برای این کتاب انتخاب شده، جملگی متعلق به مجله ایرانشهر و دوره خاصی از زندگی فکری حسین کاظم‌زاده ایرانشهر و همچنین تاریخ ایران است. این دوره مشخصا دوره گذار از سلطنت قاجار به عصر پهلوی است. ایرانشهر در این دوره، همچون اغلب روشنفکران هم‌روزگارش بر حرکت پرشتاب ایران در مسیر تجدد تاکید داشت و تغییرات و اصلاحات معینی را در این راه لازم می‌دانست. اگر روشنفکرانی چون میرزاملکم‌خان یا میرزاآقاخان کرمانی را پیشگامان بیداری ایرانیان و بانیان فکری نهضت مشروطه قلمداد کنیم، روشنفکرانی چون تقی‌زاده و ایرانشهر را می‌توان بانیان اندیشه اصلاحات حکومتی در ایران دانست؛ چنان‌که دست‌کم بخش مهمی از اندیشه‌های آن‌ها در دوره پهلوی اول در دستور کار قرار گرفت و تا حد زیادی تحقق یافت. (برگرفته از توضیحات پشت جلد کتاب)

مطلب اول کتاب با عنوان "شرق‌شناسی و غرب‌شناسی" با این جملات آغاز می‌شود:

"از دو سه قرن به این‌طرف در فرنگستان جمعی از دانشوران که اطلاعاتی درباره ممالک شرقی و اهالی آن‌ها حاصل کرده و تتبعاتی در حق آن‌ها نموده و آثاری نوشته‌اند به نام مستشرق، یعنی شرق‌شناس مشهور شده‌اند.

به‌درستی نمی‌توان گفت که شرق‌شناسی در فرهنگ از چه تاریخ شروع شده ولی ابتدای آن عبارت بوده از نشر آثار سیاحان فرنگی که از قرون قدیمه به ممالک شرقی رفته، معلوماتی درباره اوضاع سیاسی و عادات و اخلاق و سایر ترتیبات زندگانی و اجتماعی آنان تحصیل کرده، به رشته تحریر درآورده‌اند.

در آغاز کار این قبیل تالیفات و سیاحت‌نامه‌ها را مردم مانند کتب افسانه و حکایت‌های جن و پری پنداشته و بدین‌لحاظ می‌خواندند و در حقیقت هم بعضی از آن‌ها مزیت دیگری نداشت ولی بعدها پس از این‌که دولت‌های اروپا دایره مستملکات خود را وسعت داده، اغلب ممالک مشرق‌زمین را استیلا نمودند، نفوذ و اهمیت این قبیل تالیفات و اطلاعات قوت پیدا کرد ..."

تاكنون كسی درباره این كتاب نظری ثبت نكرده است!