شناسنامه محصول
آداب دیکتاتوری: کیشِ شخصیت در قرنِ بیستم
اطلاعات كتاب در سایت آمازون

آداب دیکتاتوری: کیشِ شخصیت در قرنِ بیستم

(How to Be a Dictator: The Cult of Personality in the Twentieth Century)
نویسنده: فرانک دیکوتر (Frank Dikötter)
ترجمه: مسعود یوسف‌حصیرچین
ناشر: گمان
سال نشر: 1401 (چاپ 3)
قیمت: 130000 تومان
تعداد صفحات: 318 صفحه
شابك: 978-600-7289-68-6
تعداد كسانی كه تاكنون كتاب را دریافت كرده‌اند: 2 نفر
امتیاز كتاب: امتيازي كه كتاب از كاربران جيره‌كتاب گرفته  (5 امتیاز با رای 1 نفر)

امتیاز شما به این كتاب: شما هنوز به این كتاب امتیاز نداده‌اید

درباره كتاب 'آداب دیکتاتوری: کیشِ شخصیت در قرنِ بیستم':

در طول قرن بیستم، صدها میلیون نفر برای دیکتاتورهایشان هورا کشیدند، حتی آن‌هنگام که در مسیر بردگی گام می‌گذاشتند. دیکتاتورها اغلب با تصفیه‌های خونین و فریب و تقلب و تفرقه‌اندازی قدرت را تصرف کردند، اما در بلندمدت کیش شخصیت کارآمدترین شیوه است. دیکتاتورهایی که دوام آوردند معمولا بر دو ابزار قدرت تکیه کردند: کیش شخصیت و وحشت ... هر دیکتاتور باید در دل مردمش ترس بکارد، اما اگر تواند آنان را وادارد که ستایشش کنند احتمالا مدت بیشتری دوام خواهد آورد. این کتاب می‌خواهد کیش شخصیت را در جای اصلیِ خودش قرار دهد: در قلب استبداد. در دیکتاتوری‌ها وفاداری به یک فرد مهم‌ترین چیز بود، حتی مهمتر از وفاداری به یک دین ... دیکتاتورها به مردمشان دروغ می‌گفتند، اما آن‌ها به خودشان هم دروغ می‌گفتند. آنان مدام یا گرفتار تکبر بودند یا پارانویا، و در نتیجه به تنهایی تصمیماتی می‌گرفتند که پیامدهای مخربی داشت و جان میلیون‌ها آدم را گرفت ... (برگرفته از توضیحات پشت جلد کتاب)

هر فصل از کتاب به یکی از دیکتاتورهای قرن بیستم اختصاص داده شده. فصل اول با "موسولینی" آغاز می‌شود و فصل‌های بعد با "هیتلر"، "استالین"، "مائو" و ... ادامه می‌یابد.

فصل اول کتاب با این جملات آغاز می‌شود:

"منطقه ای‌یوآر (EUR)، در انتهای مرکز تاریخیِ شهر رم، یکی از ساده‌ترین مناطق این شهر است. خیابان‌هایش صاف و عریض است و بناهای باشکوهی دارد با نماهایی پوشیده از مرمرِ تراورتنِ سفیدِ براق - همان مصالحی که برای ساخت کولوسئوم به کار رفته بود. ای‌یوآر مخفف نمایشگاه جهانیِ رم است، نمایشگاه جهانیِ بزرگی که بنیتو موسولینی آن را برای گرامی‌داشت بیستمین سالگردِ "رژه‌ی رم" در سال 1942 طراحی کرد. به گفته‌ی مارسلو پیاسنتینی، معمار ارشدِ ای‌یوآر، قرار بود این پروژه تمدن لایزال تازه‌ای را به نمایش بگذارد؛ تمدن فاشیستی. جنگ جهانیِ دوم در کار نمایشگاه خلل وارد کرد و هیچ‌گاه این پروژه به اتمام نرسید، اما بسیاری از ساختمان‌هایش در دهه‌ی 1950 تکمیل شد. یکی از برجسته‌ترین سازه‌های ای‌یوآر بنایی است که، مانند معبدهای باستانی رومی، روی یک سکوی مرتفع ساخته شده و دورتادورش پوشیده از کاج‌های چتریِ باشکوه است. این بنا محل بایگانیِ اسناد دولتی است ..."

نظر كسانی كه كتاب را خوانده‌اند:

 ساناز خیاطی:  متاسفانه خواندنی‌ست!