بخريد و بخوانيد ...
حکمرانی اقتصاد: چرا علم اقتصاد به کار می‌آید، چه هنگام به کار نمی‌آید و چگونه تشخیص دهیم
اطلاعات كتاب در سایت آمازون

حکمرانی اقتصاد: چرا علم اقتصاد به کار می‌آید، چه هنگام به کار نمی‌آید و چگونه تشخیص دهیم

(Economics Rules: The Rights and Wrongs of the Dismal Science)
نویسنده: دنی رودریک (Dani Rodrik)
ترجمه: ابوالقاسم مهدوی مزده
ناشر: روزنه
سال نشر: 1401 (چاپ 1)
قیمت: 205000 تومان
تعداد صفحات: 200 صفحه
شابك: 978-622-234-459-7
امتیاز كتاب: امتيازي كه كتاب از كاربران جيره‌كتاب گرفته  (تاكنون امتیازی به این كتاب داده نشده)

امتیاز شما به این كتاب: شما هنوز به این كتاب امتیاز نداده‌اید

درباره كتاب 'حکمرانی اقتصاد: چرا علم اقتصاد به کار می‌آید، چه هنگام به کار نمی‌آید و چگونه تشخیص دهیم':

نویسنده در این کتاب با تکیه بر تاریخ علم اقتصاد و تجربه خود به عنوان یک پزشک، استدلال می‌کند که اقتصاد می‌تواند ابزار قدرتمندی برای بهبود اوضاع جهان باشد. اما این تنها زمانی ممکن است که اقتصاددانان نظریه‌ها و مدل‎های جهان‌شمول را رها کرده و بر فهم دقیق موقعیتی که درگیر آن هستند، تمرکز کنند.

نویسنده استدلال می‌کند که مدل‌های ریاضی در علم اقتصاد، نقطه قوت واقعی آن هستند. آن‌ها ابزارهایی هستند که اقتصاد را به یک علم تبدیل می‌کنند. با این حال، اغلب اوقات، اقتصاددانان مدل را به اشتباه ابزاری درنظرمی‌گیرند که در همه زمان‌ها و مکان‌ها کاربرد دارد. نویسنده در شش فصل علم اقتصاد را از آدام اسمیت تا نظریه‌های معاصر درباره جهانی‌سازی دنبال می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه موقعیت‌های گوناگون مدل‌های متفاوتی را می‌طلبد. هر مدل جرئی از داستانِ نحوه کار جهان را بیان می‌کند و این داستان‌ها آموزه‌های گسترده و گاه متناقضی را ارائه می‌دهند.

نویسنده کتاب توضیح می‌دهد که فرقی نمی‌کند دغدغه‌ی افزایش نابرابری جهانی را داشته باشید، یا درباره پیامدهای تجارت آزاد تحقیق می‌کنید. با انتخاب و بکارگیری مدل‌های مناسب می‌توان به حقایق ارزشمندی در مورد واقعیت اجتماعی و سیاست‌های عمومی دست یافت.

فصل اول کتاب با عنوان "مدل‌ها چه می‌کنند" با این جملات آغاز می‌شود:

"اقتصاددان سوئدی اکسل لیجون هوفوود در سال 1973 مقاله‌ی کوتاهی با عنوان "زندگی در میان قبیله‌ی اقتصاد" به چاپ رساند. این مقاله نوعی قوم‌نگاری طنزآمیز و در عین‌حال لذت‌بخش بود که طی آن نویسنده با تفصیل زیادی شیوه‎های حاکم، روابط جاری و تابوهای موجود بین اقتصاددانان را شرح می‌دهد. هوفوود توضیح می‌دهد که آنچه قبیله‌ی اقتصاد یا "Econ tribe" را تعریف می‌کند وسواس آنان در آن چیزی است که او modls می‌نامد - اشاره به مدل‌های ریاضی متعارف که ابزار ارتباط اقتصاددانان است. در حالیکه هیچ کاربرد عملی مشخصی در مدل‌ها نیست، اما هرچه مدل پرآب‌وتاب‌تر و تشریفاتی‌تر موقعیت یک اقتصاددان محکم‌تر. هوفوود می‌نویسد تکیه‌ی قبیله‌ی اقتصاد بر مدل‌ها توضیح‌دهنده‌ی آنست که چرا این قبیله، به اعضای قبایل دیگر مثل جامعه‎شناسی و علوم‌سیاسی کم‌توجهی می‌کنند: آن قبایل مدل نمی‌سازند.

اظهارات لیجون هوفوود هنوز بعد از چهاردهه درست است. آموزش در اقتصاد اصولا متشکل از یادگیری یک سلسله از مدل‌هاست. شاید مهم‌ترین تعیین‌کننده‌ی سلسله مراتب در این حرفه توانایی ساختن مدل‌های جدید یا بکاربردن مدل‌های موجود در پیوند با شواهد جدید برای روشن کردن برخی از جنبه‌های واقعیت اجتماعی باشد. داغترین مباحث فکری حول ارتباط یا قابلیت اعمال این یا آن مدل می‌چرخد. اگر می‌خواهید به شدت به اقتصاددانی ضربه بزنید به سادگی به او بگویید، "شما فاقد مدل هستید" ..."

تاكنون كسی درباره این كتاب نظری ثبت نكرده است!